Kundekendskab

Loven om bekæmpelse af hvidvask og finansiering af terrorisme

Til vores formular til kundekendskab

Kundekendskab

Loven siger, at vi skal have et godt kendskab til dig som kunde og vores forretningsforhold, det kalder vi kundekendskab. Det gør vi ved at stille en række spørgsmål om din virksomhed og dens aktiviteter.

Vi skal stille disse spørgsmål til alle vores kunder, nye som gamle og uanset størrelse, uden undtagelse! Hvis du ikke besvarer spørgsmålene, vil det resultere i, at du ikke kan bruge vores tjenester.

Derudover er vi også forpligtet til løbende at sikre, at vores kundekendskab er opdateret. Hvis der er behov for at opdatere oplysningerne, kan vi derfor have brug for, at vores kunder besvarer spørgsmålene igen.


Spørsmål og svar om Kundekendskab

Hvad er hvidvask?

Hvidvask af penge er, når man forsøger at skjule, at penge stammer fra en ulovlig handling. Det har til formål at få penge tjent ved kriminalitet til at fremstå som legale penge, der kan redegøres åbent for. Det kan også handle om penge fra eksempelvis skattesvindel, røveri, bedrageri eller andre ulovlige aktiviteter. Ved at bruge de finansielle institutioners tjenester kan enhver, der ønsker at hvidvaske penge, gøre det vanskeligere at spore pengenes kriminelle oprindelse.

Hvad er finansiering af terrorisme?

Finansiering af terrorisme betyder økonomisk støtte til terrorisme. Finansiering af terrorisme betyder ikke kun at yde direkte bidrag til terrorisme, men også at indsamle, videregive eller tage imod penge og andre aktiver, som man ved vil finansiere terrorisme. Finansiering af terrorisme kan ske med både lovlige penge og med penge, der stammer fra kriminelle aktiviteter. For at banker og andre finansielle institutioner ikke skal blive brugt til finansiering af terrorisme har de forbud mod at handle med personer eller organisationer på EU's sanktionsliste. Vi overvåger derfor officielle registre, enkeltpersoner og organisationer, som kan være knyttet til terroraktiviteter og træffer foranstaltninger for at forhindre finansiering af terrorisme.

Formular til kundekendskab

I don´t understand Danish. Do you have an English version?

You are most welcome to contact us via email at kyc@payex.com or +46 (0)498-202910.