Vores ejer Max

Det er sommerferie, og trettenårige Max Hansson sidder på sin fars kontor og vil gerne ud. Hans opgave er at udskrive Gotlands auktionsfirmaers mange fakturaer. Så hvad gør en ung iværksætter, der skal være færdig med sin opgave for at komme ud i solen? Han effektiviserer sit arbejde uden for den sags skyld at gå på kompromis med resultatet.

Max købte karbonpapir på fastlandet for at slippe for at skrive fakturaen to gange. Han bestilte rudekuverter, så han ikke behøvede at skrive modtagerens navn og adresse to gange. En naturlig ting i dag, kan man synes. Men ikke dengang. Og det var naturligvis kun begyndelsen.

Max overtog til sidst sin fars auktionsfirma, ligesom faren havde gjort det efter Maxs bedstefar. Men tiderne havde ændret sig, og Gotlands auktionsbranche var i tilbagegang. Det blev sværere og sværere for Max at gøre det, han holdt mest af. At fakturere.

I 1972 startede Max virksomheden Faktab, der senere skulle blive til PayEx. Han overtog det monotone og mekaniske papirarbejde fra de daværende kunder og effektiviserede det. Samme formel bruges stadig i dag, og med nye tider følger nye muligheder.

I dag ejer Max den eneste koncern i Norden med totalløsninger, når det gælder betalinger. De 500 medarbejdere arbejder i fire lande og tilbyder tjenester, som den trettenårige Max kun kunne drømme om. Men for en iværksætter er en drøm kun en drøm, indtil den føres ud i livet, ligesom en god løsning er aldrig færdig, så længe nye tiders muligheder kan gøre den endnu bedre. En tilgang, som alle vi medarbejdere hos PayEx deler.

Det, der begyndte med karbonpapir, kalder vi i dag Fakturaservice. Hvad vi skal kalde det i morgen, er endnu ikke klart, men vi arbejder på det.